Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ξεκινησαν απο την Κεντρικη Ασια και εφτασαν στη Μεσογειο απο τα αρχαια χρονια. Η ραβδος του Ααρων που αναφερεται στη Βιβλο ηταν αμυγδαλια, ανθισε θελωντας να δειξει τη Θεια Εγκριση και εκανε αμυγδαλα. Οι αρχαιοι Αιγυπτιοι αφησαν αμυγδαλα στον ταφο του Φαραω Τουτανχαμων για
να του εξασφαλισουν τροφη στην αλλη ζωη.
Μια μικρη φουχτα αμυγδαλα (30 γρ. περιπου) εχουν 170 θερμιδες και αποτελουν καλη πηγη πρωτεινων και φυτικων ινων.
Η ιδια ποσοτητα εξασφαλιζει το 35% της ημερησιας αναγκης για βιταμινη Ε και το 20% της αναγκης
για μαγνησιο ανω αποτελει καλη πηγη ασβεστιου και σιδηρου.
Τα αμυγδαλα περιεχουν φλασονη, κονεσερτινη και καμφερολη αντιοξειδωτικες ουσιες που αποτρεπουν την αναπτυξη καρκινικων κυτταρων καθως και την οξειδωση της "κακης χοληστερολης"
LDL που αυξανει τον κινδυνο καρδιοπαθειας.
Τα αμυγδαλα περιεχουν 50% περισσοτερο ασβεστιο απο ολα τα ειδη των γαλακτοκομικων και 200% περισσοτερο σιδηρο απο ολα τα ειδη κρεατων, ειναι πλουσια σε σεληνιο, ψευδαργυρο και καλιο.
Το αμυγδαλογαλα ειναι ενα πολυ θρεπτικο και ευπεπτο φυτικο γαλα που περιεχει 50% περισσοτερο
ασβεστιο απο τα ζωικα γαλατα με καλυτερη απορροφηση απο το σωμα μας και χωρις καθολου τοξινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου